Hej, vi är Green Plank. Vi erbjuder oöverträffade miljövänliga byggprodukter tillverkade av återvunnen plast och naturavfall.

Vår Historia

År 2001 deltog en ung Jamshaid Gill från Pakistan på en mässa i Wien, Österrike på ett seminarium om innovation inom teknik för kompositprodukter tillverkade med en mängd olika återvunna material och naturavfall.

Vår Historia

Han inspirerades av talet som hölls av en amerikansk professor om hållbara byggprodukter med träliknande egenskaper och utseende av en blandning av återvunnen plast och naturligt avfall som risskal, vetestrå, sågspån, bambuflis, kokosnötskal, sojabönor, jordnötsskal, bomullsstrå etc.

Risskal + återvunnen plast

Risskal blandat med återvunnen plast för att producera träalternativ och dess positiva effekt på miljön, tanken på Green Plank blev tänkt.

Han återvände till sitt hemland, Pakistan och började sitt arbete med att utveckla en träalternativprodukt tillverkad av återvunnen plast och risskalfibrer.

Green Plank-produkter används av många svenska kommuner över hela Sverige

Green Plank-produkter används av många svenska kommuner över hela Sverige

2004

År 2004 grundade han en tillverkningsanläggning i Pakistan för att tillverka utomhusplattor med återvunnen högdensitetspolyetenplast (HDPE) och risskalfibrer. Han var den första i Asien som producerade kompositprodukter från återvunnet material och naturavfall.

2004

År 2004 emigrerade Gills yngre bror Nasir Gill till Sverige som företagare och grundade ett företag och började marknadsföra deras innovativa kompositplattor.

Under 2005

2005 fick Green Plank sin första kund i Danmark och från 2006 började de exportera kompositplattor till Danmark.

Sedan starten 2004 har Green Plank strävat efter att påverka hållbarhetsindustrin med innovativa kompositprodukter tillverkade av återvunnet material och naturavfall.

Fram till idag har Green Plank designat och förnyat mer än 200 produkter för att möta den växande efterfrågan på hållbara kompositprodukter för utomhusbruk som ett träalternativ

2015

2015 fick Green Plank utmärkelsen “Årets Nybyggare” från Hans Majestät kung Carl Gustav. Green Plank hyllades för att representera Sverige som en miljövänlig nation.