Vad är ett BÄRBAR staket?

Ett bärbart staket, även känt som släpstaket, är ett underjordiskt elektriskt staket som är inrättat i ett jordbruksområde. Vanligtvis består det bärbara staketet av högkvalitativ galvaniserad stålkabel och kraftiga stålrör, och den specialtillverkade typen är ofta tillverkad av PVC-material.

Material

Det bärbara staketet består av paneler eller sektioner anslutna genom svetsning eller metallfusion. Den är utformad för att klara alla typer av väderförhållanden och är mycket hållbar. Dessa paneler monteras sedan ihop för att bilda ett komplett bärbart staket. Panelerna monteras på en träram som fästs i undergrunden.

Det bärbara staketet kan antingen byggas helt på plats eller åtminstone mycket nära det. I vissa fall är bärbara staket delvis byggda på plats. Däremot, på andra byggarbetsplatser, uppförs svetsade bärbara staketavsnitt först, följt av bärbara paneler fästa vid ramen. När sektionen är färdig svetsas den till stolparna och hålls ihop med armeringsjärn för att skapa det slutliga säkra staketet.

I de flesta fall svetsas de bärbara staketkomponenterna direkt i en träram. Om detta inte är möjligt kan ramen skruvas ihop. Staketets paneler kan antingen svetsas eller skruvas ihop. Vissa företag tillverkar också skräddarsydda stängselpaneler för att passa specifikationerna.

Fördelar

Vilka är fördelarna med att använda svetsad tråd eller ett svetsat bärbart staket? För det första är den galvaniserade ledningen mycket effektiv när det gäller folkmassakontroll. Det rostar inte eller skadas under extrema väderförhållanden och är därför mycket motståndskraftigt. Eftersom svetsarna som används är permanent placerade i metallen är inga reparationer nödvändiga när det bärbara staketet har installerats.

Svetsad tråd

Den svetsade tråden kan användas som ett bärbart staket och används ofta på detta sätt. Den ursprungliga inköpskostnaden kan vara högre än bärbara staket, men den kommer att hålla längre och är mer motståndskraftig. När tråden har svetsats till stängselramen är den dessutom mycket stark och robust. Den svetsade scenbarriären är en annan fördel med att använda svetsade bärbara staket. Denna fasbarriär används ofta för tillfälliga säkerhetsändamål, såsom omkretsstängsel vid gränser eller åtkomstkontroll vid åtkomstpunkter.

Nackdelar med svetsade bärbara staket

Vissa nackdelar med att använda svetsade bärbara staket inkluderar emellertid behovet av konstant reparation och behovet av att byta ut staketpanelen efter långvarig användning. För det andra kan svetsprocessen vara farlig. Staket som har svetsats kan rosta lätt. Det kan skada stolparna och få dem att försämras med tiden. När tråden har svetsats till ramen är det utmanande att justera staketets höjd och placering. Slutligen kan det hända att byggarbetsplatser där bärbara staket oftast används inte ger tillräckligt med fukt och markskydd för att förhindra mögel och mögelutveckling.

Användning av bärbart staket

Ett bärbart staket kan också användas för både bostads- och kommersiella applikationer. För bostadsbruk kan staketet användas för att hindra barn från att komma in i skolor och lekplatser. Scenbarriären, som vanligtvis är belägen vid kanten av lekplatsen, kan vara utformad för att inkludera ett hänglås eller ett larm och vara gjord av kraftigt stål. För kommersiellt bruk är en bärbar staketpanel som består av en låsanordning att föredra, eftersom den ger en högre skyddsnivå för företag.

Typer av material

Tillverkare av bärbara stängselpaneler kommer att tillhandahålla en mängd olika typer av material och konfigurationer. Det finns fyra primära typer av material som används för att tillverka tillfälliga stängselpaneler. Aluminium, trä, vinyl och polyester används vanligtvis för konstruktion av trästaket. Fiskehem i aluminium som inkluderar fällbara brickor längst ner är ett populärt och billigt alternativ till plastpallar. Emellertid kräver fiskeskydd av aluminium mer underhåll och kan ha en kortare livslängd än vinyl- och polyesterstängselpaneler.

Kosta

Trä, även om det är ett dyrare alternativ, är mycket att föredra för bärbara staket. För det första kan utseendet på trä smälta in i nästan alla byggnads- eller terrassytor. Dessutom är träets hållfasthet mer betydelsefull än några av de kompositmaterial som används för konstruktion av bärbara basebollfältstaket. Trä är också att föredra eftersom det kräver lite eller inget underhåll; Om stängseln blir sliten eller rostig kan därför byte av sektion utföras.

Handbyggda bärbara staket

Det finns också handbyggda versioner av bärbara staket som använder stolpar och stålgaller som de viktigaste stödbenen för dem som vill stänga utan stavar eller balkar. Dessa system kräver ingen svetsning eller cementering och är mycket svårare att skada eller skära. Stängerna och axelsektionerna kan bytas ut individuellt, och en handmanövrerad stolpedrivare kan ersätta sektioner av stolpdrivare.

[yasr_visitor_votes]